TAI CHI class week 3

Een paar dagen terug geleden kwam ik in een aangename flow en focus terecht. Door de regelmaat van het summercamp (inmiddels 3 weken) ontstond er een verdieping en kon ik me goed focussen. Gisterochtend eind van de training was het ineens helemaal weg. Ik kon er totaal niet bijblijven, heel frustrerend. Later bleek het gebrek aan koffie te zijn, die was op die ochtend.
In het algemeen kan je stellen dat je nooit iets ‘bereikt’, je word door oefenen wel beter, maar dat gaat natuurlijk; met vallen en opstaan.

In de warming up doe ik niet meer mee met Jin. Mijn ritme is: rustig zitten en eten tijdens het wakker worden.
Ik vertelde aan mijn moeder (Marja 85 jaar) tijdens de wekelijkse videochat hoe dat er aan toe gaat tijdens de warming up: de een staat op zijn hoofd, de ander is met een stok aan het zwaaien of ligt op de grond, etc. Ze zei: ‘dat lijkt wel op een circus’.

Het advies van Jin om me te richten op sinking (of softening) in the hips en een bredere stand heeft veel effect. Ik had een verkeerde of vage locatie van de liezen(hips). Ik kan die nu beter waarnemen, vanwege ‘rekpijn’.
Ik oefen ook tijdens het boodschappen doen (bijna dagelijks een half uur lopen) en lijk sterkere voeten te krijgen. Die doen ook regelmatig pijn en dat voelt goed, steviger. Het lukt me steeds beter het hoofd rechter (keep the spirit raised) te houden waardoor ik in de partner oefeningen beter functioneer.

jin spreekt Chinglish, zoals Armin, een van de deenemers, zegt. Engels met een zwaar Chinees accent. Hierdoor versta ik niet alles, maar gelukkig herhaalt hij de belangrijke dingen uit den treure. Hij is altijd opgewekt, gefocust en maakt veel (flauwe) grappen. Als hij je corrigeert doet hij dat zo intens dat het je bijblijft.

Epi heeft me voor mijn vertrek gezegd Jin te volgen en dat doe ik. Het is verrijkend om uitgebreid les te krijgen van iemand anders. Ben benieuwd wat er gebeurd als ik weer in mijn Bussumse ritme kom.
Wanneer we de vorm doen komt er iedere dag een stukje bij. We zijn nu na week 3 tot de single whip voor de fair ladies. Ik neem aan dat we volgende week vrijdag, de laatste dag, de hele vorm behandeld hebben.

Daarna begint het tweede deel van de reis met als bestemming: boedhistisch retreatcenter Sudarshanaloka.